Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در سال ۸۲ زمین لرزه‌ای مهیب شهر بم را لرزاند و ۹۰ درصد این شهر را ویران کرد، هر چند چهار سال بعد از زمین لرزه جشن بازسازی این شهر برگزار شد اما ناله‌های بم هنوز هم به گوش می‌رسد، شهر بم زخم‌های ناشی از زمین لرزه را برجان خود احساس می‌کند. کوچه‌های خاکی بناهای بازسازی نشده و ارگ بمی که همچنان در حال بازسازی است نمادی از دردهای این شهر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در حالی که روح و روان بمی ها همچنان در کشاکش از دست دادن ۳۰ هزار نفر طی ۱۰ ثانیه می‌لرزند و مشکلات روحی در این شهر بیداد می‌کند شادی و نشاط اجتماعی مهمترین مرهم این مشکل بیان می‌شود اما دقیقاً در همین بخش کمترین اقدامات انجام شده است.

سینما در بم به خاطره تبدیل شده است

نماد این حرف عدم بازسازی سینما ایران و سینما شهر تماشای بم است، یکی از شهروندان بمی به نام امید کمال الدینی در گفتگو با مهر می‌گوید: سینمای بم یکی از خاطره انگیزترین مکان‌های فرهنگی شهر بود؛ عصرها که هوا خنک می‌شد روبروی درب‌های سینما مملو از مردمی بود که برای دیدن آخرین فیلمی که اکران شده، وارد سینما می‌شدند. مردم این شهر با سینما و هنر خو گرفته‌اند و بخشی از زندگی هر بمی را هنر تشکیل می‌دهد.

وی گفت: دقیقاً از چند ماه بعد از زمین لرزه مسئولان فرهنگی هر زمان به این شهر می‌آمدند از بازسازی سینمای شهر می‌گفتند، حتی یک بار سینمای اداره فرهنگ و ارشاد را تجهیز کردند و فیلم محمد رسول الله را نمایش دادند اما در تمام دولت‌های گذشته حتی یک آجر از سینمای بم هم سرجایش قرار نگرفته است.

پیش از این در بم یک سینما به نام ایران وجود داشت که مشهور به هرندی بود و سینمای دیگر شهر تماشا نام داشت اما هر دو این سینماها در زمین لرزه بم تخریب شدند

سینمای بم در حالی بلاتکلیف به حال خود رها شده است که مردم این شهر برای دیدن فیلمهای سینمایی روز باید مسیر کرمان – بم را طی کنند، یکی از شهروندان بمی می‌گوید: مسئولان مردم زلزله زده بم را فراموش نکنند، پیش از این در بم یک سینما به نام ایران وجود داشت که مشهور به هرندی بود و سینمای دیگر شهر تماشا نام داشت اما هر دو این سینماها در زمین لرزه بم تخریب شدند.

محمد طبسی افزود: طی این سال‌ها مسئولان در دولت‌های مختلف آمدند و رفتند و وعده دادند اما هیچیک عملی نشد اگر به مکان این دو سینما بروید هنوز بقایایی ویرانه‌های سینماها وجود دارد و کاملاً پاکسازی نشده است.

بمی ها برای دیدن فیلم باید به کرمان سفر کنند

وی ادامه داد: برخی از جوانان بمی برای دیدن فیلم‌های روز مجبور هستند صدها کیلومتر راه تا کرمان طی کنند در حالی که گفته می‌شود مردم بم به افزایش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی نیاز دارند اما در این زمینه هنوز اقدامی انجام نشده است.

عباس سلجوقی می‌گوید: شهرستان بم سینما ندارد، این در حالیست که هر روز لیست اکران فیلم‌های سینمایی در پایتخت و شهرهای بزرگ کشور تیتر یک رسانه‌ها می‌شود، مردم بم هم می‌خواهند لذت تماشای فیلم سینمایی را در شهر خودشان احساس کنند.

وی افزود: چگونه جشن پایان بازسازی شهر برگزار می‌شود اما زیر ساخت‌های شهر هنوز ساخته نشده است و با وجود مطالبه مردم هر سال در سالگرد زمین لرزه بم مسئولان صحبت می‌کنند و وعده می‌دهند و می‌روند.

چگونه جشن پایان بازسازی شهر برگزار می‌شود اما زیر ساختهای شهر هنوز ساخته نشده و با وجود مطالبه مردم هر سال در سالگرد زمین لرزه مسئولان وعده می‌دهند و می‌روند

زهرا اسلامی همچنین به کمبود فضاهای تفریحی در شهر بم اشاره می‌کند و می‌گوید: در کنار سینمای شهر، شهربازی این شهر هم راه اندازی نشد، همچنین این شهر یک مرکز تفریحی مناسب برای مردم ندارد.

وی افزود: در شهری مانند بم که در معرض آسیب‌های اجتماعی است باید زمینه تفریح و توسعه فرهنگی مهیا شود چون بستری بزرگ مانند مردم هنرمند بم وجود دارد که نمونه آن صدها هنرمند درجه اولی است که فرهنگ بم در عرصه‌های مختلف معرفی کرده است.

اعظم جوشایی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بم در خصوص آخرین وضعیت بازسازی سینماهای بم می‌گوید: پیگیری مداومی در راستای بازسازی سینمای بم انجام شده است و امیدواریم به زودی شاهد نمایش فیلم‌های سینمایی روز ایران در بم باشیم.

بخش خصوصی برای بازسازی سینما پیش قدم شود

وی تصریح کرد: بازسازی سینمای بم باید یک مطالبه عمومی مردمی باشد و در این صورت شاهد تسریع در روند بازسازی خواهیم بود.

تسهیلات بازسازی سینما شامل ۸۰۰ میلیون تومان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۵۰۰ میلیون تومان از سوی وزارت کشور است

جوشایی گفت: با پیگیری‌هایی که از سوی ادامه فرهنگ و ارشاد اسلامی در سطح استان انجام شده است تسهیلات مناسبی تحت عنوان پروژه سینما امید تعلق گرفته است.

وی گفت: این تسهیلات شامل ۸۰۰ میلیون تومان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و ۵۰۰ میلیون تومان از سوی وزارت کشور تخصیص یافته است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بم گفت: منتظر استقبال بخش خصوصی در این مجموعه هستیم و از مردم و سرمایه گذاران بم می‌خواهیم در این راستا پیش قدم باشند.

پس از ۱۶ سال از زمین لرزه بم حالا مردم این شهر از مسئولان می‌خواهند در راستای توسعه نشاط اجتماعی در این شهر گام‌های موثر بردارند تا این شهر پس از گذشت سال‌ها از زمین لرزه بتواند مشکلات را پشت سربگذارد.

کد خبر 4647495

منبع: مهر

کلیدواژه: فیلم سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۴۶۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، اظهار داشت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه(طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه  مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه 90 شمسی سخن گفت.

وی در این نشست با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط 30 درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده  و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در 5 سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

 

دیگر خبرها

  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • (ویدئو) ماجرای خدمتی که عباس کیارستمی در دهه ۷۰ به سینمای ایران کرد چه بود؟
  • از آمار فروش هفته گذشته چه می‌دانید؟/ پرفروش‌ترین اثر غیرکمدی
  • رابطه این فیلم با ماجرای قتل بابک خرمدین | اسم فیلم را عوض کردم تا...
  • از رکوردها تا یک تفاهم‌نامه تئاتری و...
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • رکورد فروش روزانه سینما شکسته شد
  • تسریع در جهش تولید با مشارکت مردم با اجرای کامل برنامه هفتم توسعه
  • از سینمای متفکر به فیلم های کمدی رسیدیم